Vanaf 75€ halve verzendkost, vanaf 150€ gratis verzending! K-Deetje betaalt jouw verzendkost vanaf 150€. Vanaf 75€ betaalt K-Deetje de helft van uw verzendkost!

Bedank jouw juf of meester met een klasgeschenk!

Bedank jouw juf of meester met een klasgeschenk!

Een klasgeschenk. Het komt meer en meer voor dat de ganse klas (elke ouder die het wenst), samen legt op het einde van het schooljaar. Op die manier kan je een groter geschenk kopen, die meteen in de klas gebruikt kan worden. Het is niet alleen duurzaam en bewust, het is ook een leuke extra om het klasmateriaal uit te breiden. Niet elke school of klas heeft een groot klasbudget om deze materialen aan te kopen. Overleg dus zeker eens met de juf of meester van je kiddo wat hun wensen zijn ;)

Naast het voordeel voor de leerkracht, is het ook een mooi en sociaal gegeven om met zijn allen samen te geven. Er is geen overload aan kleine geschenken, geen competitie (komt echt voor, helaas...) en kinderen uit kansarme gezinnen worden op die manier niet uitgesloten. Door samen te geven, creër je een samenhorigheidsgevoel waarbij iedereen betrokken is. 

Inspiratie per leeftijd uit onze webshop

Met de ervaring uit het onderwijs van zowel mijn partner als mezelf, inspireer ik je graag met enkele leuke ideetjes per leeftijd. 
In onze webshop hebben we een groot aanbod speelgoed, voor alle leeftijden en vele doeleinden. Snuister dus gerust eventjes rond :)

Peuter / Eerste kleuterklas

De allerjongsten van de school. Nog volop in de ontdekkingsfase en zoooo nieuwsgierig. Ze zijn volop bezig met het leren kennen van de wereld rondom zich, van zichzelf en sociale relaties, van liedjes zingen, verhaaltjes luisteren, kleuren leren kennen, experimenteren met materialen. Ze zijn graag groot-motorisch bezig en bewegen dan ook graag en veel.

inspiratie klasgeschenk einde schooljaar geschenk of cadeau voor de juf of meester

Enkele ideetjes voor de peuterklas of eerste keuterklas:

Naast bewegen, kunnen de stapelstenen van Stapelstein nog voor zoveel andere doeleinden gebruikt worden. Om te sorteren, kleuren te leren kennen, fantasiespel, rollenspel... 

Nog zo'n multi-inzetbaar speelgoed is Grapat of Tickit met hun collectie loose parts of open einde materialen. Kan in elk thema en elke ontwikkelingsfase van het kind gebruikt worden. 

Een eerste puzzel die opbouwt van 3 stukken tot 8 stukken om het puzzelen te leren ontdekken en er zo in mee te groeien. De betere puzzelaars kunnen al de bijenpuzzel beginnen maken. Leuk omdat het een tweezijdige puzzel is, met zowel de binnenkant als de buitenkant van het bijenleven. Ontdekken maar!

Boekjes. Altijd een succes! Om uit voorgelezen te worden of om zelf in te kijken.
We hebben enkele boekjes om jezelf te leren kennen, om blij te zijn met jezelf, ook in relatie met anderen en om de diversiteit in onze wereld te zien. Maar ook gewoon omdat het een leuk of grappig verhaaltje is!  

Een eenvoudig spelletje, die ze na het enkele keren samen te spelen met de juf of ondersteunende begeleider, alleen kunnen spelen. Hier is Domino een voorbeeldje van. Ik koos er de Jungle Domino van Egmont uit omdat dieren altijd een succes zijn bij kinderen en ze naast het dier op zich, ook nog eens in aantallen voorkomen. Leuk om spelend te leren of getallenrijen op te zeggen. 

Educatief speelgoed, die volledig speels ingezet kunnen worden zijn bijvoorbeeld de sorteerkommen met wilde dieren van EDX, of een pré-schrijfbord. De levenscyclussen van Safari Ltd zijn hier ook een leuke tip. Combineer met sensorisch zand en je hebt meteen een fijne sensorische activiteit.
Al spelenderwijs leren de jongste kleuters de wereld rondom zich kennen. Fijn toch!

2de kleuterklas

Voor de tweede kleuterklas kan je heel veel van hierboven ook als inspiratie gebruiken, want het speelgoed dat we uitkiezen is vaak zo duurzaam en bewust dat het gewoon mee groeit met de leeftijd van het kind.

Kinderen in het tweede kleuter leren gaandeweg nieuwe begrippen kennen zoals ruimte, hoeveelheden, tijd... op een hele speelse manier. Daarnaast kunnen ze hun aandacht al iets langer aanhouden en gerichter met iets bezig zijn. Hun interesse is alleen maar nog groter geworden. Vragen stellen doen ze maar al te graag!

Enkele nieuwe tips zijn:

Boekjes. Nog meer boekjes! Met diverse thema's en meer verhalend dan de boekjes van de jongere kleuters. 

Boycott Jij en ik en alle anderen diversiteit Plasticsoep Bas en Klara in de gewoontoren 

 

Rollenspel is ook een groot spel van het kind in de klas. In verschillende hoekjes in de klas kan hun fantasie tot leven komen. De dieren uitbreiden met deze van CollectA, of het poppenhuis met de muizen van Maileg. Wedden dat deze veel avonturen zullen beleven in de klas? 

Maileg muizen Poppen miniland. Diversiteit in poppen. 


Een pop, ook dit kan niet ontbreken in een kleuterklas. Denk eens aan een pop met een donker(der)e huidskleur, of ééntje met syndroom van down. Diversiteit in het speelgoed is de eerste stap richting een bewustere en socialere generatie. 

Een moeilijkere puzzel, waarbij het inzicht nog meer op de proef gesteld wordt, is ook altijd een welgekomen geschenk. De nieuwe Woody puzzels van Luddatica zijn hier perfect voor! Naast het puzzelen, kan er ook nog met de diertjes gespeeld worden uit de puzzel. Fijne combinatie van werk en spel dus :) 

Ludattica Woody puzzel Savanne The Little Coach House telblokken Montessori speelgoed 

En om helemaal spelenderwijs te leren, zijn er de telblokken van The Little Coach House. Combineer ze met de loose parts van Tickit of Grapat.

De zintuigen prikkel je eenvoudig met de gekleurde panelen, de sensorische blokken of spiegelblokken, de voelpuzzel of de geluidenblokken. Allemaal te vinden in ons assortiment van Tickit

3de kleuterklas

Ook voor de derde kleuterklas kan je opnieuw ideetjes van hierboven halen.

Nieuwe tips zijn: 

In een derde kleuterklas worden vriendschappen gekozen, groepjes gevormd en kunnen ze al samenwerken tot een gemeenschappelijk doel. Net omdat ze zo sociaal bezig zijn, leg ik hier even de focus op. 

De huidskleurenpotloden van Lyra of de Colour me krijtjes zouden een standaard moeten zijn in elke klas. Maar nog meer wanneer kinderen zich beginnen te vergelijken met anderen. Verschillen en overeenkomsten worden gezien. Een fijne leeftijd trouwens om diepgaandere gesprekken mee te voeren ;)

Wilma Wonder! De prachtige boodschap in het boek is dé perfecte match voor deze leeftijd. Met het knip boekje Wilma's Wondere Wereld kan ook de verteltafel aangekleed worden en kunnen poppenspellen gespeeld worden. 

Wilma's Wondere Wereld Hanne Luyten Wilma Wonder Hanne Luyten Wilma's Wondere Wereld Hanne Luyten 


Creëren... steeds een favoriet van elk kind! Vaak wordt er dan aan knutselen gedacht. Maar wat dacht je van heuse bouwwerken? De loose parts van Grapat of Tickit vernoemde ik al eerder. Vul deze aan met de architecturen blokken van Tickit of de Abel Wooden Blocks en er kunnen zotte constructies gemaakt worden. Derde kleuters mogen wel al eens uitgedaagd worden hé.

Tickit architecturen blokken Abel block. Mandala loose parts Grapat 


De lagere school (1-2-3)

Leerjaar 1-2-3 voeg ik hier samen. Alle ideetjes die ik hieronder meegeef kan je in alle drie de leerjaren toepassen. 

Sinds kort hebben we de boekjes van Boycott en daar zitten wel enkele toppers in voor de eerste lezers of al reeds betere lezers.
Ga maar eens kijken bij 'De avonturen van Megahond Max', of 'Kapitein Knut en de stomme schaduw'. Ook Haas en Egel is een fijn verhaaltje voor de beginnende lezertjes.

Maar ook informatieve boeken voor de leergierigen die houden van weetjes, of zoekboeken om heerlijk in weg te zoeken. 

Boycott Kapitein Knut en de stomme schaduw Boycott De avonturen van Megahond Max
Rubinstein de grote dierenatlas  Zoekboek het muizenhuis

 

Spelend leren?
Speur eens rond in de webshop en ontdek de trechters en pipetten, ideaal wanneer er over vloeistoffen en hoeveelheden geleerd wordt.
Of een houten getallijn, zeker ook een welgekomen geschenk in de klas! Combineer met de loose parts van Grapat of Tickit om te sorteren en te tellen. Naast dit educatief idee, zijn ze ook perfect om mandala's mee te maken. Ontspannend & ontprikkelend! 

Puzzelen in hoekenwerk of vrije werktijd? Ga je favoriete dier tussen de Madd Capp puzzels zoeken, of kies je liever de insectenpuzzel van Poppik...?

En, kon ik je wat inspireren? :)

We hebben natuurlijk nog veel meer in ons aanbod. Je vindt alles in de webshop of in onze winkel in Oostkamp.
Geen idee wat te geven of laat je de juf/meester graag zelf kiezen? Kies dan voor een cadeaubon van K-Deetje <3

Laat een reactie achter

Terug naar boven