Vanaf 75€ halve verzendkost, vanaf 150€ gratis verzending! K-Deetje betaalt jouw verzendkost vanaf 150€. Vanaf 75€ betaalt K-Deetje de helft van uw verzendkost!

Fruit & Veggie Fun voor jouw kiddo met Höngry!

Fruit & Veggie Fun voor jouw kiddo met Höngry!

Fruit & Veggie Fun voor jouw kiddo met Höngry, is zeker en vast ook Fruit & Veggie fun voor jezelf!

Voor wie Höngry nog niet kent, lees dan even verder of ga een kijkje nemen op hun website.
Met hun -al zeg ik het zelf- super coole Höngry bende wordt fruit en groenten toegankelijker, speelser en plezant. 

De bende: Freddie, Lola, Mimi, de erwtjes, Teddy, Tilly, Gina, Robby en de blauwe bessen

Bieke en Mathieu, ouders van 2 kleuters en uit het Gentse zijn de founders achter dit Belgische merk. Hun ervaring en speelse ingesteldheid maakten van een stuk groente/fruit een karakter waarvan elk kind enthousiast wordt. 
Weg dus met groenten en fruit enkel en alleen te koppelen met (vervelende) eetmomenten en aan tafel. 
Hun complete verhaal kan je trouwens hier ontdekken. Heel fijn om te lezen en zeker wanneer je, net zoals ik, graag de achtergrond van een merk kent. Doen hé!

De Höngry bende vond hun weg naar boekjes, tattoo's, t-shirts en zelfs sokken. Uit het contact die we al hadden voel je ook dat Bieke en Mathieu nog vol ideeën zitten. Benieuwd naar de toekomst dus en onze fijne samenwerking!

Waaaaant... de boekjes vind je vanaf nu ook in ons aanbod! 
 

Om dat te vieren ging ik creatief aan de slag met de tattoo's, want de mogelijkheden die ze creëren met de personages zijn zo veelzijdig dat het bij me kriebelde om er iets extra mee te doen.

3 spel ideeën met de tattoo's van Höngry

Na het lezen van de boekjes, het kennis maken met de bende en hun karakter is een speelmoment creëren een leuke aanvulling. En laat dat nu net iets zijn wat ik graag doe ;)

Benodigdheden:
- tattoo's van Höngry
- houten schijfjes (kan je op verschillende plaatsen aankopen)
- natte doek

How to:
Knip alle tattoo's uit, of zoveel als je wenst. Om de 3 ideetjes uit te werken heb ik ze bijna allemaal gebruikt. Ik had 1 Lola Banaan, 1 Tilly Wortel en 1 Mimi Watermeloen over.
Het doorzichtige vel haal je van de tattoo en je legt deze omgekeerd op een houten schijfje. Even aandrukken met een natte doek en je kan het papiertje van het houten schijfje halen.
En voila: De tattoo staat nu op het houten schijfje.

 

Spel 1: Rupsje Nooitgenoeg heeft honger

Benodigheden: De houten schijfjes met tattoo's erop, een lege pot van poedermelk of koffie, een prent van Rupsje Nooitgenoeg.

How to: Zowel in de prent als in het deksel van de lege pot maak je een snede waar de schijfjes in passen. Rond de lege pot deed ik nog een groen papier om de rups af te werken.

Play: Rupsje Nooitgenoeg heeft reuzehonger! Geef jij hem lekker eten? Stop de schijfjes allemaal in zijn mond.
Wanneer je het combineert met het boekje kan je ook de structuur van het verhaaltje gebruiken: 'Rupsje Nooitgenoeg at zich door 2 Lola bananen heen...'
Een topper voor de allerkleinsten! 

De gekozen afbeelding hoeft niet noodzakelijk van Rupsje Nooitgenoeg zijn. Dit kan ook een prent zijn van een beer, een giraf, een kindje of misschien wel een foto van jouw kiddo zelf.

 

Bij de laatste foto combineerde ik het eten geven aan Rupsje Nooitgenoeg samen met het oogsten van de groentjes uit het volgende spel.

 

Spel 2: Groentjes zaaien en oogsten

Benodigheden: De houten schijfjes met tattoo's erop, een speelbak (ik gebruikte hier het moestuintje van Small Foot) , sensorisch zand en een grijppincet.

How to & play: Vul een speelbak met het sensorisch zand. Verstop er de houten schijfjes in. Je kiest zelf hoe diep en hoe moeilijk je ze verstopt ;) Misschien kan je ze eerst wel samen 'zaaien'. 
Laat je kindje de groentjes in het moestuintje oogsten. Met de handen of met een grijppincet om de fijne motoriek extra te stimuleren.
Perfect om de geoogste groentjes daarna in het keukentje te verwerken!

 

 

Spel 3: Fruit en Veggie Memorie

Benodigheden: De houten schijfjes met tattoo's erop.

How to & play: Een klassiek memorie spel zoals we het kennen. Draai de schijfjes allemaal met de tekeningen naar beneden en elk op zijn beurt mag een duo zoeken.
Omdat het geen identieke afbeeldingen zijn heb ik het als volgt voorzien: 2x Lola Banaan, 2x Tilly Wortel, 2x Mimi Watermeloen, 2x Freddie Broccoli, 2x Teddy tomaat, 2x de grote besjes en 4x kleine besje, 2x grote erwtjes, 4x kleine erwtjes. Zo kunnen er telkens duo's gemaakt worden. 

 

En wanneer je kiddo's uitgelezen en uitgespeeld zijn, kunnen ze nog even ontprikkelen dankzij de kleurplaten die je kan downloaden op de website van Höngry. 
Extra ideetje: print, kleur, lamineer en kleef ze op een stokje. Je kan meteen poppenkast spelen! 

Have fun!

Laat een reactie achter

Terug naar boven