Vanaf 75€ halve verzendkost, vanaf 150€ gratis verzending! K-Deetje betaalt jouw verzendkost vanaf 150€. Vanaf 75€ betaalt K-Deetje de helft van uw verzendkost!

Seizoens set Grapat: 10 speelmogelijkheden met 1 set.

Seizoens set Grapat: 10 speelmogelijkheden met 1 set.

De seizoensset van Grapat is een absolute topper, op meerdere manieren.

Als eerste geeft elke set het kleurrijke tafereel van dit seizoen weer. Bijvoorbeeld deze set, de zomer. 

Grapat Open einde speelgoed zomer
"In de zomer rijpen de groenten en fruit, de dagen zijn stralend en de velden zijn gevuld met geel en goud. Immens heldere luchten, de zee, het strand, de rivier: intens blauw, geel en rood omarmen ons."

Je kant ze perfect inzitten als spel, maar ook op de seizoenstafel zorgen ze voor een mooi tafereel. Vul dit aan met natuurlijke elementen en je hebt een schoonheid van kleuren en schatten. Een stukje van de buitenwereld in huis halen.

Elke set vertegenwoordigd dus een seizoen en bestaat uit kleuren typerend voor dat seizoen.

Daarnaast is het ook een leuke set om te beginnen met jouw Grapat collectie of om gewoon verder aan te vullen bij wat je reeds hebt. In deze set zit namelijk een mengeling van verschillende artikelen.
Het bevat 3 Nins, 3 tovenaars, 3 bakjes, 9 ringen en 9 munten.

Hieronder deel ik met deze set "Zomer" 10 speelideetjes met jou! Vanaf hele jonge leeftijd inzetbaar ;)

1. Bied deze set aan aan jouw kind en wacht even af. Kinderen zijn vaak creatiever en spontaner dan wij als volwassenen. Geef je kindje even de tijd om zelf te ontdekken welke materialen dit zijn en wat de mogelijkheden zijn. Het begin van open einde spel. Alles kan, niets moet.

2. Ringen van een sjaaltje halen. In het voorbeeld zie je het kleine regenboog speelsjaaltje van Grimm's. Maar dit kan met gelijk welk doekje je in huis hebt.
Schuif er enkele ringen omheen en geef deze aan jouw peuter. Niets leuker dan de ringen van het sjaaltje te halen.

Speelsjaaltje Sarah's Silk Grimms

 

3. Schijfjes in de doos stoppen. In de doos van jouw set kan je een snede maken. Samen met de schijfjes en de ringen kan je peuter hier uuuuuuuren mee spelen. Echt waar, ik spreek uit ervaring :)

Grapat open einde speelgoed speelideetjes

 

4. Een potje en een popje alleen al, is ideaal voor een peuter. Op deze leeftijd vinden ze het geweldig om iets in en uit elkaar te halen. Het is ook nog eens goed voor de oog-handcoördinatie. Eens jouw kindje ouder is, kan het ook zoeken naar hetzelfde kleur popje in hetzelfde kleur potje te stoppen. 

Grapat open einde speelgoed Nins en Mates

 

5. Ringen over de popjes doen. Nog zo'n ideaal spel voor de oog-handcoördinatie. De ringen over een nins of toveraar plaatsen. Opnieuw zoals hierboven, in een verder stadium kunnen dezelfde kleuren bij elkaar geplaatst worden. 

Grapat nins en ringen open einde speelgoed Loose parts play

 

6. Stapelen. Alles wat in deze doos zit kan ook gestapeld worden. Test maar even uit :)

Grapat bouwen met losse elementen

 

7. Sensorisch spel. Voeg wat gekleurde rijst toe en een schepje en geef jezelf even wat vrije tijd. Al zou het wel eens kunnen dat je nadien wat rijst moet opruimen :D
Een schepje en een kommetje zijn ideaal om met sensorisch spel te beginnen. In een kommetje scheppen, overgieten naar een ander kommetje, uitgieten... Geloof me wanneer ik zeg dat dit een hit is bij jonge (en oudere) kinderen.

Grapat sensorisch spel met gekleurde rijst

 

8. Tellen met losse materialen. Dit is hier nu een voorbeeldje voor de kleinsten. Maar spelenderwijs tellen met losse materialen is zo waardevol. Je zit in de leefwereld van je kind, met materialen die ze misschien zelf uitgezocht hebben. Ga eens wandelen in het bos. Met alle schatten uit hun broekzakken kan je dit ook perfect doen. Een extra tip!
Ik gebruikte hier de kaarten van In A Flash voor om de cijfers te plaatsen.

Spelend leren tellen met loose parts Grapat en In A Flash flashcards

 

9. Een vaasje. Een Grapat bakje is het ideale formaat om een mini-vaasje te zijn voor een gevonden bloemetje van jouw kindje. Geef toe, dit ziet er toch lief uit :)

Grapat mates losse materialen speeltips

 

10. Een vriendje als steun! Heeft jouw kind het soms moeilijk? Een nins of tovenaar kan een ideale steun zijn. Het neemt niet veel plaats in, en kan een extra vertrouwen geven aan jouw kindje. In de boekentas, misschien wel in de broekzak of jaszak, onder het kussen in bed... 
Ook oudere kinderen kunnen hier mee geholpen worden. 

Grapat nins tovenaars koesteren koestervriendje

 

***

10 speelfuncties met 1 doos, als dat niet mooi is :)
We proberen steeds op zoek te gaan naar speelgoed die op verschillende manieren inzetbaar is, kan meegroeien met de leeftijd en creativiteit kan stimuleren.
Veel speelplezier! 
* Gebruik je één van onze inspiratietips? Deel het gerust via onze sociale media en tag ons of gebruik de #kdeetjevillage 
*Wat vind je van deze blog? Heb je nieuwe inspiratie gekregen? Laat het ons hieronder weten.

 

 

Laat een reactie achter

Terug naar boven