SPF is je BFF, maar welke SPF kies je nu het best?
Welke zonnebrandbescherming kies je nu het best?
Je hoort het aan alle kanten tijdens de zonnige zomerdagen: vergeet niet te smeren! Maar is dat nu echt zo belangrijk? En welke factor (SPF) kies je dan het best?
Je leest er hier alles over.
Wel of geen zonnebrandcrème?
Wil je graag je huid beschermen tegen veroudering en verbranding?
Wil je graag een gezonde huid?
Dan wel zonnebrandcrème!
Ik kan je natuurlijk niet verplichten of kan het niet voor jou doen, maar weet, wanneer je geen bescherming gebruikt, de zonnestralen je huid schaden. Ook al is het heerlijke vertoeven onder die warme -stralende- zon.
Voor ik verder ga, ga ik eerst enkele beweringen ontkrachten.
- En wat met de natuurlijke vitamine D dan? Om vitamine D op te doen, wordt aangeraden om elke dag minimum 15 minuten onbedekt buiten te lopen. Maar dit niet onder een brandende zon natuurlijk...Dan geldt dat advies niet.
Weet ook dat geen enkele soort zonnebescherming je huid volledig beschermd. Er komt dus altijd wat van de UV-straling op je huid. En wanneer deze op je huid komt, maak je vitamine D aan, of je nu zonnecrème aan hebt of niet.
- Zonnebrandcrèmes zijn toch gevaarlijk volgens de media? Er zouden bepaalde stoffen in zonnebrandcrèmes zitten die gevaarlijk zijn voor onze huid en voor het milieu... Bij K-Deetje kiezen we voor natuurlijke zonnebrandcrème zonder chemische stoffen. Hier hoef je dus alvast niet mee in te zitten wanneer je jouw zonnebescherming bij ons koopt. Lief voor de huid en voor de natuur!
- Ga ik dan wel nog een gebruinde tint krijgen? Ook dit is niet afhankelijk van het al dan niet smeren. Het kleur krijgen door de zon, is erfelijk bepaald.
En welke SPF (factor) kies ik dan?
Ik spits me hier vooral toe op baby's en kinderen, maar hetzelfde advies geldt eigenlijk voor volwassenen.
SPF 30 wordt als minimum geadviseerd. Daarnaast heb je ook nog SPF 50.
Het verschil tussen beiden is heel miniem. SPF 50 beschermt maar 1% meer dan de lagere SPF 30 variant.
Er wordt wel al eens gezegd dat er soms een schijnveiligheid is bij SPF 50. Omdat men denkt veel beter beschermd te zijn dan met SPF 30.
Maar wanneer je dit weet en hier bewust mee omgaat, dan denk ik niet dat je hier hoeft mee in te zitten.
Daarnaast is de herhaling van het smeren minstens even belangrijk. Ook al zou een minerale zonnecrème de ganse tijd blijven werken. Om de twee uur smeren en wanneer je kindje uit het water komt is de basis voor een goeie bescherming.
Natuurlijke zonnebrandcrème en chemische zonnebrandcrème
Je hebt het al gelezen hierboven. Bij K-Deetje kiezen we enkel voor natuurlijke zonnebrandcrèmes. Maar wat is nu het verschil met een chemische zonnebrandcrème?
Die zit hem vooral in de werking. Bij een chemische zonnebrandcrème wordt de zonnefilter opgenomen door onze huid en begint deze pas na een half uur te werken. Bij deze opname in de huid zitten stoffen die hormoonverstorend kunnen werken.
Bij natuurlijke zonnebrandcrèmes wordt de zonnefilter als een laagje op de huid gelegd en wordt het zonlicht weerkaatst. Deze bescherming werkt dan ook meteen. De reflecterende werking komt door de zinkoxide en titaniumoxide filters. Doordat deze filter als een laagje op de huid gelegd wordt, laat een natuurlijke zonnebrandcrème vaak een witte schijn achter.
Dit zie je bijvoorbeeld bij de zonnebrandcrème van Naïf, al blijven ze deze ook steeds verbeteren door het toevoegen van plantaardige oliën. Ook heeft Naïf sinds dit jaar een nieuwe zonnelotion op basis van water die nog beter zou open smeren. Het verschil tussen de crème en de lotion lees je hier.
En als laatste, een zonnebrandcrème voor kids of volwassenen, zeker de natuurlijke versies kan je gewoon door elkaar gebruiken.
Nu nog een zonnehoedje op en je kan helemaal veilig zonnen!
Vergeet de zomeractie van Näif niet! Bij aankoop van min. 2 zonneproducten (min.€40) ontvang je een Naïf cooling aftersun gratis erbij. Je hoeft hier niets voor te doen, deze wordt gewoon aan je bestelling toegevoegd.
*Zolang de voorraad strekt.
Laat een reactie achter